MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W kuchni wykorzystuje się przede wszystkim kapelusze kani....
fot. Katarzyna Laszczak

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajka kania

W kuchni wykorzystuje się przede wszystkim kapelusze kani. Jednak zbierając te grzyby, trzeba również zwracać uwagę na wygląd i cechy trzonu, które odróżniają czubajki kanie od niejadalnych, a nawet trujących gatunków.

Zobacz również

Błyszczy na salonach! Tak się zaprezentowała była Tomka Kammela!

NOWE
HIT DNIA
Błyszczy na salonach! Tak się zaprezentowała była Tomka Kammela!

Chwile grozy na terenie jednego z gospodarstw w Kaczlinie

Chwile grozy na terenie jednego z gospodarstw w Kaczlinie

Polecamy

Jak zobaczyć aurę i co oznacza jej kolor? Wystarczy chwila, aby poznać tę tajemnicę

HIT DNIA
Jak zobaczyć aurę i co oznacza jej kolor? Wystarczy chwila, aby poznać tę tajemnicę

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Nie rób siku „na zapas”! Ekspertka podaje powód

Pyszny biszkopt z truskawkami. Poznaj przepis na deser jak od babci

Pyszny biszkopt z truskawkami. Poznaj przepis na deser jak od babci